|
Lentolippu |
Lähdimme Ranskaan seitsemän muun oppilaan ja kahden opettajan kanssa näkemään Ranskalaista gastronomiaa.
Tiistai
Saavuimme
lentokentälle jo vähän yli seitsemän, jossa sitten hommattiin
lentoliput ja siirryimme viemään matkatavaramme siirrettäviksi. Lopulta
pääsimme turvatarkastuksesta läpi ilman mitään ylimääräisiä
ruumiintarkastuksia. Ennen lentoa kävimme kaverini Helmin ja opettajamme
Arjan kanssa syömässä aamupalapatongin, jonka jälkeen siirryimme jo
lentokoneeseen. Kone lähti ajoissa lentoon ja matka sujui rattoisasti.
Lento kesti vain vajaat 2h40min ja saavuimme Pariisin lentokentälle
turvallisesti.
Saimme
laukkumme erittäin nopeasti ja pian olikin jo aika siirtyä bussin
kyytiin joka vei meidät Paris Operan luo jossa vietimme iltapäivää ja
kävimme syömässä ravintola Hippopotamuksessa, jossa itse tilasin
entrecoten ja jälkiruoaksi tuulihattuja ja jäätelöä. Ruoka oli todella
hyvää, vaikkakin palvelu melko hidasta, joka saattoi johtua
kielitaidottomuudestamme (olemme huomanneet kuinka huonosti ranskalaiset
puhuvat englantia).
Lopulta pääsimme istumaan junaan
ja lähdimme kohti Val De Reuilia jossa vietimme ensimmäiset neljä
päivää. Matka kesti noin 1½h, joka oli kyllä melko tuskallista kuumuuden
takia.
Saavuttuamme Val De Reuilin juna-asemalle, joka
sai Louhelan asemankin näyttämään Elielinaukiolta (Ranskassa on todella
paljon peltoa ja kasvistoa), tapasimme yhteyshenkilömme, joka vei
meidät bussipysäkille jolla menimme lähelle CFAIE Val De Reuilia,
sisäoppilaitosta jossa olimme ensimmäiset päivät. Koulu oli melkoinen
kulttuurishokki, sillä siellä oli tarkoin määritelty milloin huoneistot
ja portit ovat auki ja esimerkiksi 21.30 pitää olla jo omissa huoneissa.
Onneksemme pääsimme kuitenkin koulun alueelta pois ja tutkailemaan Val
De Reuilin ympäristöä. Kaupunki oli hyvin pieni ja ehkä suurin asia
siellä oli iso kauppa. Ranskan hinnat ovat melko lailla Suomen tasoa,
paitsi juomat. Juotavaa saa Ranskassa uskomattoman halvalla, esimerkiksi
6-pack Coca Cola tölkkejä maksaa alle 3€ ja 1,5 litran vesipullot
maksavat alle 20 senttiä kappale. Ranskassa huomaa että mitä isomman
pakkauksen ostaa sitä halvemmalla kappalehinnalla ne ovat.
Keskiviikko ja torstai
Seuraavat
kaksi päivää olimme seuraamassa oppituntia (kokit ja tarjoilijat
ravintolan puolella ja leipurit konditoriapuolella). Aamupala oli
koululla 8.30, joka oli kroisantti, leipä, mehu ja jugurtti. Tunnit
alkoivat 9.30 joissa olimme ruokatunnille saakka, joka alkoi n. 11.20.
Tunnit
päättyvät lopulta vähän ennen viittä, jolloin osa lähtee koulubusseilla
omiin koteihinsa ja loput asuvat asuntolassa jonka ovet aukeavat
viideltä. Illallinen syötiin seitsemän maissa ja takaisin asuntolaan
pääsi kahdeksalta, jolloin täytyi alkaa ja hoitamaan iltapuuhat.
Vaikka
suurin osa ranskalaisista ei puhu muuta kuin ranskaa, yrittivät he
kuitenkin kommunikoida muuten, sillä kahdeksan ihmistä, jotka ovat melko
tummiin ranskalaisiin verrattuna kuin kalkkilaivan kapteenit, pistivät
melkoisesti silmään. Suurin osa oppilaista olivat mukavia, mutta
kielimuuri on tähän mennessä osoittautunut melkoiseksi haasteeksi.
Perjantai-Sunnuntai
Perjantaina
oli sitten viimeinen päivä CFAIE Val De Reuilissa. Kävimme puolilta
päivin syömässä kolmen lajin lounaan koulun ravintolassa ja loppupäivä
olikin viimeisen viikon "Suomi-päivän" suunnittelua ja pakkaamista. Lopulta lähdimme koululta koulubussilla Evereuxiin, jossa asumme viimeiset kolme viikkoa.
|
kiitos perusteellisesta matkakuvauksesta.
VastaaPoistaHauskaa Vappua
T:Arja
Päivitys voisi olla hieman tiheämpää, olisi mukava saada nähdä mitä sinäkin, ei sillä että olisin utelias ;), mutta kuitenkin.
VastaaPoistaJarmo